Allmänt / Kurserna

Natalia Taffarell – High End Beauty & Fashion Retouching.

Igår beställde jag Flygbiljetter till Natalia Taffarell. Hon bor i Argentina men kommer i september att besöka oss här i norden.
Det va ca 1 år sedan hon va här och gjorde sin första workshop här i Sverige och jag hade förmånen att se henne arbeta en kväll med en av mina bilder (som jag redan gjort iordning själv en gång). Jag blev enormt överaskad över hennes säkerhet och hastighet i det jobbet hon gör. Vissa saker känns avancerade men att se henne jobba ”live” gör att man inser att har man väl fått in det i ryggmärgen, hur saker och ting skall göras, så kommer det gå ganska fort. Efter att ha sett Natalia jobba klart min bild så fick jag en nykick i mitt retuschande. Nu är hon som sagt på väg tillbaka till Sverige och denna gången besöker hon inte bara Göteborg utan gör även en 2-dagars workshop i Stockholm också. Jag kan STARKT rekommendera dig som är bara liiiite intresserad av retusch att gå på hennes workshop. Även om man inte använder alla tekniker hon lär ut på alla sina bilder så finns det extremt mycket att lägga i ryggmärgen för att ta fram när behov uppstår.

Workshopen
Workshopen annordnas av Scandinavian Photo och hålls i eller i samband med deras lokaler. Det som identifierar Natalias sätt att lära ut är hennes längtan efter att få dela med sig. Det känns som om hon inte håller något tillbaka, inga hemligheter här inte. Det blir 2 dagars retuschworkshop där du leds in i mode och skönhetsretusch på ett snabbt och effektivt sätt där du själv jobbar med bilderna. Man tar med sin egna arbetsmiljö och jobbar med bilden parallellt med att Natalia visar gruppen, steg för steg hur man skall gå till väga.

Om Natalia Taffarel
Nu är Natalia inte bara lärare inom high end retousch, hon jobbar ideligen med nya projekt för världens främsta fotografer, Magasin, varumärken och kändisar mm. Lite ”namedropping” som t.ex. Michael Jackson, Westlife, Rihanna, Fatboy Slim, Florence and the Machine, Alex Reid, JLS – Jack the Lad Swing, Pendulum, Lily Cole, MIA, Vogue UK, Elle UK – China – Germany, Sugar UK, Fabulous, The Big Issue, Q, Subline UK, L’oreal, Maybelline, Revlon osv osv.

Det sköna med Natalia är att hon har en go inställning till att dela med sig samtidigt som hon inte gör några omsvep. ”konstruktiv kritik är det bästa sättet att ta ett rakt steg fram”. En rak och ärlig lärare som snabbt leder dig in på rätt väg och bort från misstagen vi alla gör.

För mer info och anmälan till Natalias workshop kan du kolla på Scandinavian Photos hemsida HÄR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s